Prosjektkontroll gir prosjektleder mulighet til å godkjenne timer på prosjekt de er ansvarlige for. Prosjektkontrollen er et alternativ til Ukesluttkontrollen

Prosjektkontroll brukes til å godkjenne prosjekttimer til fakturering og lønn


Denne artikkelen er todelt. Først vil prosjektkontrollens funksjoner og filter forklares. Deretter vil det forklares hvordan prosjektleder kan godkjenne timer til fakturering og lønn.


1. Hvordan fungerer Prosjektkontrollen?

1.1 Tilgang

For å få tilgang til Prosjektkontrollen må du ha et menypunkt for Prosjektkontroll. Menypunkt tildeles av en administrator. Du kan lese her for å gi ansatte menypunkt.

For å godkjenne timer i prosjektkontrollen må du ha Administrativ tilgang til prosjekter. Dette tilgangsnivået tildeles av administrator. Det er mulig å tilpasse tilgangsnivå avhengig av prosjektene den ansatte skal ha rettigheter til. Les følgende artikkel får å gi en ansatt administrativ tilgang til prosjekter.


1.2 Filter i Prosjektkontrollen

I hovedbilde til prosjektkontrollen kan du velge perioden som vises, samt tilpasse visningen etter fire filter:

- Timer totalt - Totale timer som er registrert på prosjekter du har tilgang til

- Godkjent - Timer som er godkjent på prosjekt du har tilgang til

- Ikke godkjent - Timer som ikke er godkjent på prosjekt du har tilgang til

- Fakturerbart - Timer som er markert som fakturerbart på prosjekter du har tilgang til

1.2 Flere valg

Knappen Flere valg gir tilgang til filter du kan konfigurere visningen etter. Husk å trykk Oppdater når du har utført en endring. 

- Fra Dato \ Til dato: velg tidsintervall for visning

- Velg avdelinger: vis prosjekter som tilhører valgte avdelinger

- Velg prosjektleder: vis prosjekter som har valgte prosjektledere(ansvarlige)

- La prosjektlederne endre fakturaantall: Gir prosjektleder mulighet for å endre antall timer som er fakturerbare. 

- La prosjektlederne velge hva som skal faktureres : Gir prosjektleder mulighet til å velge om en timelinje er fakturerbar. 

- Skjul timepopupen: Fjerne Timepopup og dermed muligheten for prosjektlederne til å redigere på timer.  


2. Godkjenning i Prosjektkontrollen

For å godkjenne timer i prosjektkontrollen velger du først ønsket prosjekt og periode. Du får deretter opp en oversikt som viser timene hver ansatt har stemplet på prosjektet. 

Godkjenn timene ved å krysse av boksen for Godkjent. Når en timelinje er godkjent i Prosjektkontrollen kan den bli godkjent for fakturering og/eller lønn

- Godkjent for faktureringDersom timelinjen er markert som Faktureres, vil timelinjen godkjennes til fakturering. Timelinjen   vil da komme med på fakturagrunnlag og andre rapporter. For at en timelinje automatisk skal markeres som fakturerbar, må dette settes opp i prosjektlinjen, aktiviteten eller lønnsarten. Det er også mulig å endre en timelinje til fakturerbar i Prosjektkontrollen og Timelisten. Du kan bestemme om en timelinje skal faktureres dersom det er huket av for La prosjektlederne endre fakturaantall og La prosjektlederne velge hva som skal faktureres.

- Godkjent for lønn: En timelinje som godkjennes i Prosjektkontrollen vil også godkjennes til lønn, på samme måte som godkjenning i Timelisten eller Ukesluttkontrollen. Dersom det ikke er ønskelig at timer som godkjennes i Prosjektkontrollen skal godkjennes til lønn, er det mulig å aktivere separat godkjenning. Da vil timene som godkjennes i Prosjektkontrollen ikke bli tatt med til lønn. Godkjenning til lønn må i dette tilfelle gjøres i timelisten eller ukesluttkontrollen. Separat godkjenning er aktuelt dersom prosjektleder skal kunne godkjenne timer som faktureres, mens avdelingsleder skal godkjenne timer som går til lønn. Les denne artikkelen for å aktivere separert godkjenning. 


Du kan også redigere timelinjen ved å trykke på blyanttegnet til timelinjen. Da vil du få opp en Timepopup, som eksempelvis gir deg mulighet til å redigere klokkeslett, arbeidstype og lønnsart. Du kan også godkjenne timer fra Timepopup. Alle timer som godkjennes i timepopup vil gå til lønn, uavhengig av om separert godkjenning er aktivert eller ikke.
Er du nysgjerrig på hvordan Tidsbanken kan hjelpe din bedrift?

Ta kontakt med oss i dag for å høre hvordan vi kan hjelpe deg

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00