Turnusforlengelse:  

De fleste av dere har ansatte med en fastsatt arbeidstid og/eller en rullerende turnus. Enten man jobber 08-16 hver dag eller man jobber sent og tidlig ulike dager i uken, så styres dette av en turnusavtale i Tidsbanken. Normalt sett utløper disse turnusene ved utgangen av kalenderåret. 

Derfor er det lurt for deg å sjekke om dine ansatte har turnuser som utløper ved årsskifte. Denne rutinen hjelper deg å forlenge turnusene slik de ligger i dag, til et nytt år. 

Spørsmål: Blir turnusavtaler/arbeidsplaner automatisk overført til neste år?
Svar: Nei du må videreføre turnuser til det nye året ved hjelp av 
denne rutinen .

Spørsmål: Kan jeg overføre turnuser for en gitt avdeling?
Svar: Ja du kan filtrere på avdeling i rapporten slik at du kan utføre denne rutinen for en begrenset gruppe ansatte. Avhengig av hvor mange ansatte du har, så kan det ta noe tid for at Tidsbanken ruller ut alle vaktene for hele året.


Overføring av feriedager

Dette åpnes opp først i Januar etter årskifte. Da kan du starte denne rutinen med å sette opp feriedager for nytt år.
Dersom ansatte ikke har avholdt sine feriedager, kan man overføre feriedager til neste ferieår. Ferieloven sier at man kan avtale overføring av inntil 12 feriedager. 

Denne rutinen er tilgjengelig frem til februar så husk å gjør dette før den blir utilgjengelig. Men det alltid fullt mulig å legge til/endre feriedager manuelt på ansattkortet til den ansatte i ettertid.

Spørsmål: Kan jeg overføre ferie på kun enkelte ansatte?
Svar:  Du kan overføre ferie enten for hele selskapet eller per avdeling i rutinen, men inne på ansattkortet under fanen feriedager kan du tildele og fjerne feriedager for den enkelte ansatte.


Spørsmål: Må jeg overføre ferie på alle samtidig?
Svar: Nei du kan filtrere på avdeling slik at du kan overføre èn avdeling om gangen, spesielt nyttig hvis dere har mange ansatte - slik at du har god oversikt og kontroll.

Spørsmål: Kan jeg som avdelingsleder overføre ferie på mine ansatte?
Svar: Denne rutinen krever en administrator-tilgang. Men inne på ansattkortet under fanen feriedager kan du endre på feriedagene til den ansatte.

Spørsmål: Hvordan kan jeg se forbrukte feriedager for året før?
Svar: Du ser selvsagt i overfører ferie-rutinen hvor mange dager som er forbrukt pr. ansatt.
. Men for å se hvilke dager ferien er avviklet på kan du klikke på den ansatte og deretter forbrukte feriedager for året du lurer på.

Spørsmål: Kan halve feriedager overføres på samme måte som vanlige feriedager?
Svar: Det er kun hele feriedager som fanges opp av overføre ferie-rutinen. Dersom du har ansatte som er registrert med halve feriedager så vil de automatisk starte med den saldoen de står registrert med i ansattkortet. Her kan det være nyttig å ta timeliste gruppert rapport og filtrere på halv feriedag-arbeidstypen slik at du se om den ansatte har brukt sine halve dager, i såfall kan du ta vekk saldoen på ansattkortet.

  

Utbetaling av timer fra tidskonto: Noen ønsker å begynne et nytt år med tom tidskontosaldo. For å betale ut timer fra tidskonto må man legge inn en timelinje i Timelisten.

Spørsmål: Blir tidskonto-saldoene automatisk nullstilt ved nytt år?
Svar: Nei med mindre dere aktivt går inn og justere på saldoen på et vis så vil alle saldoer fortsette der de slapp. Enkelte selskap har policy når det kommer til hvor mange timer som kan overføres til et nytt år. Da kan dere enten legge overskytende timer til utbetaling eller dere kan manuelt justere tidskontoen.

Spørsmål: Hvordan ser jeg hvilken saldo mine ansatte hadde pr. 31.12?
Svar: Bruk 
timelisten og velg "dag-visning". På denne måten kan du velge dato 31.12 som gjør slik at du kan se timesaldoen til alle ansatte denne datoen. Dette forutsetter at du har aktivert timesaldo som kolonne i timelisten. Trykk på tannhjulet i timelisten for å se hvilke kolonner du har aktivert.



Timeliste gruppert kan hjelpe dere med de fleste behovene dere til rapportering og kan filtrere etter stort sett alt du kan tenke deg. Og dersom du tenker at rapporten du lagde kunne vært nyttig å ha flere ganger så kan du lagre den til senere bruk for enkel tilgang.




 

Er du nysgjerrig på hvordan Tidsbanken kan hjelpe din bedrift?

Ta kontakt med oss i dag for å høre hvordan vi kan hjelpe deg

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00