Forleng arbeidsplan ved nyttår🎇
Når en turnus/arbeidsplan slutter ved årsslutt, har ikke Tidsbanken lengre riktig grunnlag for å beregne arbeidstiden riktig for de ansatte når man nå går inn i det nye året.
Vi forklarer litt nærmere hvorfor dette er så viktig og hva det er som kan bli feil når man ikke har en arbeidsplan/turnus.  


⏲ Tidskonto/overtid

Når en arbeidsplan/turnus utløper og ikke forlenges som nødvendig, kan tidskonto- og overtidsfunksjoner i systemet bli forstyrret. Dette kan føre til situasjoner der det akkumuleres unødvendig mye tid på tidskontoen eller beregnes feil overtid, selv om de ikke har jobbet mer enn vanlig.
Dette er en uønsket konsekvens som kan føre til unødvendige kostnader/ tid for organisasjonen og forvirring blant de ansatte.

⌛ Justering

Systemet slutter å kunne utføre automatisk justering av arbeidstid basert på vaktens start- og sluttider. Dette kan føre til at arbeidstidsregistreringen blir mindre nøyaktig, og organisasjonen kan oppleve utfordringer med å administrere arbeidstiden til de ansatte på en effektiv måte.

📅 Ansatte uten arbeidsplan/turnus

Ansatte mister oversikten over sin planlagte arbeidstid. Dette kan føre til forvirring og usikkerhet blant de ansatte når det gjelder når de skal møte på jobb og når de kan forvente å være ferdige for dagen. Dette kan skape unødvendig stress og ulemper både for de ansatte og for organisasjonen som helhet.
Det er derfor viktig at vi forlenger arbeidsplan/turnus før de eksisterende arbeidsplanene utløper.


✅ Våre anbefalinger er få dette gjort før året er omme! 


Forleng arbeidsplan på flere ansatte 🔁
Under har du fremgangsmåte for å forlenge arbeidsplan/turnus for flere ansatte, først en video, og deretter en punktvis liste.


 
 



 Forleng arbeidsplan på flere ansatte stegvis 🚶‍♀️

➡ Gå til Rutiner i venstremenyen, og velg Turnusoversikt (dette krever at du er administrator i systemet).



Steg 1: 
Velg "Avdeling"du ønsker å forlenge turnus for. Velg "Alle" hvis du ønsker oversikt over alle avdelinger.

Steg 2: 

Velg "fra og til-dato" for når rapporten skal søke etter utløpte turnuser.
Vi anbefaler å sette en fra-dato som er noen dager før årsskiftet, og en til-dato som er noen dager etter årsskiftet. For eksempel 28.12.xx til 05.01.xx. 

Steg 3: 

Klikk på "Vis". Du får nå opp en liste over turnuser som utløper i valgt periode. 

Steg 4:

Nå kan du eventuelt velge å "hake vekk" noen, hvis du ikke ønsker å utvide turnusen til vedkommende. Trykk på "Utvid valgte turnuser"

🛑NB! Ikke lukk siden før alle valgte turnuser er ferdig utvidet.


OBS! Hvis du har ansatte med Tidskonto metode 3 (saldo som telles pr. uke) så må du muligens oppdatere start- og sluttdato for deres utvidede turnuser. Turnuser for ansatte med denne metoden er det viktig at starter på en mandag og slutter på en søndag, ellers vil ikke saldo vises i timeliste og rapporter.



🛑 Merk: Dersom det allerede er planlagt noe for neste år, enten det er ferie, sykefravær eller arbeidstid, vil det bli planlagt dobbelt opp på disse dagene når du forlenger arbeidsplanen/turnusen. Du rydder enkelt i vaktlisten, ved å slette vakt som ikke gjelder. 



📢 Tips: Har dere avdelingsledere som ønkser å videreføre arbeidsplan/turnus på flere av sine ansatte så kan det legges inn et menypunkt på dem som gir dem denne muligheten.
Følg denne artikkelen for å se hvordan: https://tidsbanken.net/support/case.asp?ID=154




Er du nysgjerrig på hvordan Tidsbanken kan hjelpe din bedrift?

Ta kontakt med oss i dag for å høre hvordan vi kan hjelpe deg

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00