Det er kun mulig å overføre ferie i perioden januar - februar.
Før du overfører må du sørge for at alt av ferie er lagt inn riktig i timelisten. 

Ved overgang til nytt år er det mange som har behov for å overføre resterende feriedager. 

I Tidsbanken får du oversikt over forbrukt ferie, samt et forslag over hvor mange dager som bør overføres til nytt år. Dette forutsetter at du har registrert ferie korrekt i timelisten gjennom hele året. 


Hvor finner du rutinen?

Rutinen finner du under Rutiner, Overføre ferie til nytt år.


Denne rutinen bør kun utføres en gang og det er dessverre ikke noen sperre på dette, så påse at dere ikke overfører flere ganger - da vil ansatte komme ut med for mange feriedager. 


Påse at ferierammen ikke er 0 dager før du overfører, for da vil du få feil resultat. Ferierammen settes inne i ansattegruppene.  


Slik fungerer overføringen

Dersom du vil overføre ferie kun for en avdeling eller Ressurstype av gangen, kan du velge dette øverst på siden. Trykk oppdater for å aktivere valgene. Når det står ingen valgt i feltene, vises alle de ansatte.

Sørg for at alle kolonnene i rapporten stemmer. 
Dersom noe er feil kan du enten gå inn og justere det i timelistene til de respektive ansatte, eller så kan du korrigere tilgjengelig ferie i år - direkte i skjemaet her.

- Om du ønsker en oversikt over avviklet ferie kan du bruke ferie og tidskonto rapporten


Når alt er korrekt og feriedager tilgjengelig i år er satt opp riktig for alle ansatte, klikker du på Utfør endringer i bunnen av skjemaet. Dette oppdaterer de ansattes feriedager i ansattkortet på bakgrunn av det som sto i Tilgjengelig i år-kolonnen.


Vær obs på at alle felter har tall/siffer da du vil ikke vil kunne overføre ferie dersom noen felter er blanke


Ferieramme settes i ansattgruppen

Tilgjengelig i fjor hentes fra feriedager som er registrert på ansattkortet til den ansatte.

Forbrukt i fjor er antall dager registrert i timelisten mot en lønnsart markert med ferie i fjor.

Rest er differansen mellom antall feriedager tilgjengelig i fjor og antall feriedager brukt i fjor.

Tilgjengelig i år foreslår hvor mange feriedager den ansatte skal ha disponibel i år. Forslaget legger ferierammen til grunn, samt at den trekker fra eller legger til feriedager ut i fra rest-summen fra i fjor. 


Har du ikke Tidsbanken?

Abonner på vårt nyhetsbrev for gode råd og tips til hvordan få en mer lønnsom bedrift

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00