Hva er en ferieramme i Tidsbanken? 

Ferierammen er det antallet feriedager en ansatt har rett på hvert år, uavhengig av hva som eventuelt overføres fra tidligere år.
Ferierammen settes basert på ferieloven, tariffavtaler, og bedriftsinterne avtaler, og er et personlig tall, som kan variere fra ansatt til ansatt. I Tidsbanken lagres ferierammen på ansattkortet.
Dette tallet kan være ulikt fra antall tilgjengelige dager den ansatte har i ferieåret, ettersom tilgjengelige dager består av både ferierammen og eventuelle overførte dager.
Som eksempel kan en ansatt ha 25 dager i ferieramme på bakgrunn av tariff, men 29 tilgjengelig fordi det er overført 4 dager fra fjoråret.


Ferieloven 
I ferieloven finner du regler om både antall feriedager en ansatt skal ha, samt informasjon om hvordan og når ferien skal avholdes. Etter ferieloven har du rett til ferie i 25 virkedager. Ferieloven regner lørdagen som virkedag og 6 virkedager tilsvarer dermed én uke ferie. Til sammen gir ferieloven rett til 4 uker og én dag ferie. Vi ser at mange av kundene våre praktiserer en uke med 5 virkedager, og regner derfor 21 dager som lovfestet ferie.


Tariff 
I tillegg til den lovfestede ferien gir mange tariffavtaler rett til en femte ferieuke. Denne ferieuken består av 4 virkedager.
Totalt sett gir dette rett til 30 feriedager for de som praktiserer en uke på 6 dager, eller 25 feriedager for de som praktiserer uke på 5 virkedager.
Vi ser at mange av kundene våre har tegnet en tariffavtale, mens andre bare praktiserer den, og dermed også en ekstra ferieuke.


Over 60 
Ansatte som fyller 60 år i ferieåret eller allerede har fylt 60 år har etter ferieloven rett på en ekstra uke ferie. Denne ferieuken består av enten 5 eller 6 dager, alt ettersom hvor mange virkedager man praktiserer per uke i bedriften.
Til forskjell fra de vanlige feriedagene hvor arbeidsgiver har styringsrett kan den ansatte selv velge når denne ekstra ferieuken skal avholdes. Den kan også deles oppi enkeltdager eller avholdes samlet. Den ansatte må informere arbeidsgiver senest to uker før man ønsker å bruke ferie. Den ekstra ferieuken gjelder kun for det inneværende ferieåret, dersom man ikke bruker den kan den ikke overføres til neste år.
For å få hjelp til å passe på dette oppfordrer vi alle til å registrer ansattdato på samtlige ansatte i Tidsbanken.
Når du overfører ferie får du varsel dersom noen har rett på ekstra ferieuke.
Da kan du samtidig korrigere antallet tildelte feriedager dersom denne er feil.
Etter overføring oppfordrer vi til å rette rammen på ansattkortet slik at denne er rett til kommende år.


Endre ferieramme for en ansatt
Hver ansatt kan ha en individuell ferieramme. Dette kan være aktuelt den ansatte fyller 60 år i inneværende kalender og derfor skal ha fast ekstra feriedager.
Dersom det er behov for å endre antall feriedagerpå  en ansatt har i ferierammen gjør du dette via ansattkortet.
Den nye rammen vil tas hensyn til ved oppstart av neste ferieår

Hvordan finne feriedager til en ansatt 
Gå til personal, ansatte deretter klikk på ønsket ansatt.Feriedager
Gå til den ansattes fane som heter feriedagerPermanent endring av ferieramme på ansatt
For å endre "Ferieramme" til den ansatte legger du inn ønsket antall, deretter trykker du lagre.

Husk! Denne saldoen vil ikke ha noe påvirkning på ferietallet til den ansatte før neste "Overføring av ferie", men da vil den se på ferierammen på den ansatte som i dette tilfelle er 30 dager pluss rest ferie som er til godeNå skal vi endre ferierammen på ansattkortet for hele ansattgruppen

Hvor hentes tallet ferieramme på ansatte fra?
Ved opprettelse av nye ansatte hentes ferieramme fra ansattgruppen den ansatte legges inn i, her tildeles det en feriepost for inneværene år med samme antall feriedager.
Dersom den nyansatte skal ha et annet antall feriedager tilgjengelig i år kan det endres på under "Tildel feriedager" inne på Feriedager fanen på ansattkortet. Ønkser du å å endre ferieramme for alle ny ansatte du oppretter i Tidsbanken gjøres dette i ansattgruppen. 

Endre ferieramme for en hel ansattgruppe
Gå til kartoteker, ansattgrupper og klikk deg inn i ansattgruppenGå til fanen "Generelt" deretter finn tabellen "Ferieramme for nye ansatte" her legger du inn antall dager i ferierammen, deretter trykker lagre. 
Er du nysgjerrig på hvordan Tidsbanken kan hjelpe din bedrift?

Ta kontakt med oss i dag for å høre hvordan vi kan hjelpe deg

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00