Halve feriedager

Denne artikkelen forklarer hvordan du kan legge inn halve feriedager på de ansatte, og hvordan arbeidstypen og lønnsarten for det skal settes opp.   

For å bruke halve feriedager er det et par ting vi må legge til rette.
1. Du må ha arbeidstypen og lønnsarten tilgjengelig for de ansatte
2. De ansatte må ha dager tilgjengelig


1.1. Gå til kartoteker, arbeidstyper og opprett ny arbeidstype.


1.2. Gi ønsket nummer, navn, kode og farge. Legg inn Halv feriedag under Fraværsgrupper.


1.3. Gå til kartotek, lønnsarter og kopier lønnsarten for Ferie
1.4. Legg inn id, navn, huk av for halv feriedag og legg inn halv feriedag under Timegruppe 

Videre for å knytte arbeidstypen og lønnsarten opp i ansattgruppene kan du følge denne artikkel: Slik knytter du en ny arbeidstype til en ansattgruppe


1.5. Legg til arbeidstypen i ansattgruppene som skal bruke den. Dette gjør du i Arbeidstypetildelingen

Merk: Halv feriedag legges inn likt som Ferie i arbeidstypetildelingen, men pass på å bruke lønnsarten for halv feriedag i rekken mot høyre: Hvordan legge inn saldo på ansatte

2.1. Gå til ansattlisten og klikk på den ansatte

 

2.2. Slik endrer du fra hel til halv feriedag
1. Gå til fanen feriedager og legg inn reduksjon tilsvarende antall halve feriedager du ønsker. Vi anbefaler at det legges inn et notat i forbindelse med endringer.
2. Trykk på legg til
3. Legg inn antall halve feriedager
4. Lagre

Eksempel: For å legge inn 2 halve feriedag må det reduseres med 1 hel feriedag.Slik vil det se ut når dette er utført, feriedager er redusert tilsvarende det halve feriedager er lagt til.
Når den ansatte får halve feriedager vil det vises som en egen saldo i deres hjem-meny.

 


Rapport på halve feriedager

Når halve feriedager registreres i timelisten, så kan du bruke rapporten Ferie og Tidskonto for å få en oversikt. Som standard er disse kolonnene ikke synlig i rapporten, men det aktiveres ved å huke av for Vis halve feriedager like under datovelgeren. 

Er du nysgjerrig på hvordan Tidsbanken kan hjelpe din bedrift?

Ta kontakt med oss i dag for å høre hvordan vi kan hjelpe deg

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00