Forutsetninger

For at du skal kunne utbetale ferie som lønn i Tidsbanken, trenger du en egen arbeidstype og lønnsart for dette. 
Disse må også være knytt sammen i arbeidstypetildelingen. Hvordan dette gjøres kan du lese mer om her.


Slik gjør du det

Utbetaling av ferie i Tidsbanken gjør du ved å legge inn en timelinje i timelisten ført mot arbeidstype og lønnsart for utbetaling av ferie.

Gå til timelisten for den ansatte det gjelder og opprett en tom timelinje ved å klikke på plusstegnet, og 1-tallet.


Ut fra ferie og tidskontorapporten vet vi hvor mange dager den ansatte har tilgode i ferie fra året før.

Som et eksempel kan vi ta utgangspunkt i at en ansatt har 3 dager ferie tilgode som vi skal utbetale.


Siden tre arbeidsdager á 7,5t utgjør 22,5 arbeidstimer, fører vi dette inn i kolonnen for antall timer.

Vi endrer arbeidstypen til utbetaling ferie, og fører inn en kommentar om hva det gjelder i notat-feltet. Avslutt med lagre.


Etter vi har lagret, ser vi at lønnsarten oppdateres til den riktige og tar en siste sjekk på at alt ser OK ut.


Dersom lønnsarten er satt riktig opp så skal ikke denne timelinjen telle med hverken på timesaldo eller overtidsgrunnlaget.
For ansatte med tidskonto metode 1 kan det allikevel være nødvendig å legge timelinjen inn på en dag den ansatte har stemplet tid på. Dette for å unngå at telling av tidskonto aktiveres på en dag den ellers ikke skal telle på.


Den ansattes feriesaldo

Etter du har ført utbetaling av ferie i timelisten til den ansatte, må du selv ta hensyn til dette i forhold til antall tilgjengelige feriedager den ansatte skal ha.

Dersom dette gjøres i forbindelse med overføring av ferie til nytt år, så kan du velge å ikke overføre de feriedagene som er utbetalt. Du kan da utelate disse dagene i kolonnen "tilgjengelig i år". 

Dersom dette skal trekkes fra den ansattes eksisterende antall tilgjengelige feriedager og inneværende ferieramme, må dette gjøres manuelt ved å justere antall tilgjengelige feriedager i ansattkortet.

Har du ikke Tidsbanken?

Abonner på vårt nyhetsbrev for gode råd og tips til hvordan få en mer lønnsom bedrift

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00