Hvordan får jeg sluttede ansatte med i rapporter? 

Når en ansatt er satt som sluttet/inaktiv i Tidsbanken vil de ikke lenger være synlig i ansattoversikt, timeliste eller vaktliste. Timene deres vil derimot alltid være tilgjengelig i rapporter så lenge du filtrerer riktig.


Her skal vi se på rapporten Timeliste gruppert etter ansatt, avdeling eller prosjekt  og bruke ansatt 102 som eksempel. Så lenge du utelater å filtrere på spesifikke ansatte så vil sluttede/inaktive også vises. Dette gjelder de fleste rapporter, inkludert Sum pr. valg, Fraværsoversikt og lønnsbehandling.


I dette eksempelet er det filtrert etter Ingen ansatte. Legg merke til at ansatt 102 ikke er synlig i nedtrekksmenyen, men kommer med i timerapporten under. 

Dersom du allikevel trenger å få ut en rapport kun for sluttede ansatte, må du sette vedkommende til aktiv midlertidig. Merk at dette vil kreve en ledig lisens. 



Hva gjør jeg med en ansattes timer når de slutter?

Når en ansatt er planlagt til å slutte i bedriften så anbefaler vi at du tar stilling til timene deres på siste arbeidsdag. Pass da på å godkjenne timene deres før du setter dem som sluttet. De vil da komme på lønnsrapporten som normalt. Pass også på å slette eventuelle kort som er registrert på den ansatte. Dersom du mistenker at det fortsatt ligger timer på den ansatte som ikke er godkjent, så kan du enkelt sette vedkommende aktiv igjen for å kontrollere timene.


Hva gjør jeg med planlagte vakter når ansatte slutter? 

Planlagte vakter etter den ansatte sluttdato blir ikke automatisk tatt bort fra timelisten/vaktlisten. Det er ikke i alle tilfeller dette er ønskelig, men dersom du ønsker å ta dem bort, så huker du av for Slett den ansattes planlagte vakter etter denne datoen og trykker Lagre.


Hvordan frigjør jeg et ansattnummer?

Det skjer at man ønsker å gi et eksisterende ansattnummer videre til andre brukere i Tidsbanken, for eksempel ved nyansettelser. 

I Tidsbanken kan man ikke slette ansatte, men du kan enkelt bytte nummer. Hvis vi i dette eksempelet skal gi nummer 102 videre så må du først endre det til et annet, vilkårlig nummer. Velg gjerne et du vet ikke vil bli brukt i fremtiden. Når det er gjort så kan du fritt tildele det til andre brukere. 








Er du nysgjerrig på hvordan Tidsbanken kan hjelpe din bedrift?

Ta kontakt med oss i dag for å høre hvordan vi kan hjelpe deg

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00