Hjemmekontor er blitt en vanlig hverdag for mange. For å lykkes med hjemmekontor er det viktig for ledere å ha oversikt over sine ansatte og kunne delegere arbeidsoppgaver. Det er også viktig for de ansatte å ha verktøy som legger tilrette for god koordinering og struktur med resten av bedriften. Dette er vår beste praksis for å opprettholde produktiviteten på hjemmekontor!

Hvordan lykkes med Hjemmekontor i Tidsbanken


Planlegg og registrer ansatte på riktig arbeidstype

For å holde oversikten over en annerledes hverdag er det nyttig å dele arbeidstiden i ulike arbeidstider. Arbeidstyper kan bruker til å definere ulike former for arbeid og fravær slik at du har kontinuerlig oversikt over ansatte som er produktive, og ansatte som er fraværende. Dette kan også brukes til å holde orden på ansatte som jobber fra hjemmekontor eller har forskjøvet arbeidstid. I tillegg kan de ulike arbeidstypene for fravær være nyttig grunnlag for detaljert fraværsrapportering. Les mer om hvorfor du burde bruke flere arbeidstyper her.



Stempling fra hjemmekontoret

For at ansatte skal kunne stemple/registrere tiden sin fra hjemmekontor anbefaler vi at de får tilsendt en personlig lenke som de kan lagre som bokmerke på sin PC. På den måten kan de ansatte registrere tiden sin, selv om de er på hjemmekontor. 



Sentralbordassistenten - forenklet kommunikasjon

Sentralbordassistenten gir et oversiktsbilde over ansatte som er innstemplet i Tidsbanken og deres kontaktinformasjon. Dette gir nyttig informasjon til ansatte på hjemmekontor, da de kan se hvem som er tilgjengelig. Les mer om Sentralbordassistenten her. 




Strukturer arbeidsdagen med aktiviteter

Når ansatte må jobbe fra hjemmekontor er det lett for at koordinering og delegering av arbeidsoppgaver blir tungvindt. Dårlig koordinering av arbeidsoppgaver skaper flaskehalser og hemmer bedriftens produktivitet. Ved hjalp av Aktiviteter og Kanban kan du delegere arbeidsoppgaver til ansatte og holde oversikt over bedriftens arbeidsflyter fra hjemmekontoret. 


De ansatte kan enkelt stemple tiden på aktivitetene som utføres slik at du som leder kan ha kontroll på fremgangen og produktivitet. De ansatte kan også dokumentere hva som gjøres og samhandle med medarbeidere som er koblet til aktiviteten. Les mer om mulighetene til aktiviteter her. 



Dokumenter og del rutiner med de ansatte

Hjemmekontor krever at nye rutiner innføres i bedriften. Sørg for at alle ansatte er oppdatert på bedriftens nyeste praksis ved hjelp av Kvalitetsmanualen. Dette er et nyttig verktøy som kan brukes til samling og deling av dokumenter og rutiner til alle ansatte, selv når de ansatte jobber fra hjemmekontor. Les mer om kvalitetsmanualen her.



Send ut fellesmeldinger til ansatte

Ved hjelp av meldingsfunksjonen i Tidsbanken kan du sende ut melding til alle ansatte i en operasjon. Dette sikrer enkel deling av kommunikasjon når de ansatte jobber fra ulike hjemmekontor.

 



Ønsker du kurs i vår beste praksis for hjemmekontor?

Du kan bestille kurs for Hjemmekontor på vår Kursside. Du kan også kontakte Avdeling support for mer informasjon:


Kontakt oss på:

  • E-post: support@tidsbanken.no
  • TLF: 55 27 37 00
  • CHAT







Er du nysgjerrig på hvordan Tidsbanken kan hjelpe din bedrift?

Ta kontakt med oss i dag for å høre hvordan vi kan hjelpe deg

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00