I systeminnstillinger kan du sette spesifikke innstillinger vedrørende deres database.

Her inne kan du for eksempel endre startdato for tidskonto, sette IP-restriksjoner og gjøre klar for stempling via kortleser. Det er kun brukere med administratortilgang som kan manøvrere seg inn i systeminnstillingene.

Systeminnstillinger må ikke forveksles med innstillinger i forbindelse med oppsett/regler for beregning av arbeidstid i Tidsbanken. Systeminnstillingene styrer utelukkende tekniske funksjoner i Tidsbanken eller dens virkemåte.

Finn systeminnstillinger

Trykk på skiftenøkkelen i nedre høyre hjørne og velg Innstillinger.

Når man kommer inn på systeminnstillinger så får man flere faner å velge mellom. Den begynner alltid med Generelt.

Under finner du beskrivelse for fanene vi anbefaler du som kunde kan bruke:

Generelt

Under denne fanen finner du 5 forskjellige innstillinger du kan sette under 3 poster.

Alle kan se ansattliste
Dette gjør at alle ansatte får tilgangen til å se ansattlisten
Vis alle lønnsarter i timelisten
Dersom du ønsker å kunne velge mellom alle lønnsartene, ikke kun de som er koblet opp i ansattgruppene, kan du markere denne funksjonen.
Aktiver geolokasjon (geolokalisering)
Dersom du ønsker å kunne geolokalisere stemplinger må denne være på. OBS; man kan ikke påtvinge ansatte å dele sin lokasjon ved stempling.
Maks poster i søkelister
Denne funksjonen lar deg bestemme hvor mange poster som skal komme opp ved søk i søkelister i Tidsbanken.
Antall i Top-liste
Denne definerer topp-søk, hvor mange som skal komme opp.

Innlogging

Her finner du diverse innstillinger for innlogging i Tidsbanken.

Logge inn med ansattnummer og PIN-kode
Denne markeres for at de ansatte skal kunne logge inn med ansattnummer og PIN.
Logge inn med kort
Dersom dere ønsker å benytte kort for innlogging må denne markeres.
Få popup ved innlogging hvis man har meldinger

Vis lenke til mannskapsregistrering i innloggingsbildet
Her kan man i innloggingsbildet ha en direkte kobling til mannskapsregistrering.
Tidsavbrudd
Tidsavbrudd etter innstempling definerer hvor lenge den ansatte skal være innlogget før automatisk utlogging fra profilen slik at neste ansatte kan stemple.

Stempling og godkjenning

På denne fanen kan du definere innstillinger mot stempling i Tidsbanken, samt om stemplingene skal godkjennes automatisk eller ikke.

Automatisk utstempling
Her definerer du hvor mange timer man må være innstemplet før automatisk utstempling stempler ut den ansatte.
Behandle timelinjer separat

Tidskonto (startdato)
Denne funksjonen setter en startdato for Tidskonto og gjelder alle brukere med tidskonto. Du kan også bruke avanserte tidskonto-innstillinger for å mellomlagre tidskontosaldo.
Ingen automatisk godkjenning av timer
Denne funksjonen markeres dersom det er ønskelig at absolutt ingen timer blir automatisk godkjent. Slik deaktiverer du automatisk godkjenning.
Separat godkjenning av lønn og prosjekt
Hvis krysset er av, vil kryssene Godkjent og GodkjentPro på timelinjen alltid ha samme verdi. Hvis krysset er på, kan man sette dem hver for seg.
Krev at alle planlagte vakter er stemplet inn før uken kan avsluttes
Denne funksjonen gjør det slik at alle vakter som er planlagt i vaktliste eller på turnus må være stemplet inn før man i ukesluttkontrollen kan avslutte uken.
Kun administrator kan beregne OT for avdelinger
Denne funksjonen gjør at kun de med administratortilgang i Tidsbanken kan telle overtid via ukesluttkontrollen.
Kun administrator kan kontrollere 12-timersregel for avdelinger
Hvis denne funksjonen er markert kan kun administratorer kontrollere 12-timersregelen.
Kun administrator kan avslutte uken for avdelinger
Denne funksjonen gjør at kun administrator kan avslutte uken.

Språk / format

Denne fanen gir deg mulighet til å velge hvilket språk Tidsbanken skal være på (standard, ansatte kan selv velge for sin bruker) og hvilket datoformat dere ønsker å benytte dere av. Her kan man også legge til direktelinker til diverse sider på innloggingbildet.

Standardspråk
Denne funksjonen lar deg velge hvilket standardspråk Tidsbanken skal være på.
Datoformat
Her velger du hvilken type datoformat du ønsker å benytte.
Vis fødselsnummer i personallisten
Du kan definere om fødselsnummer på ansatte skal vises eller ei i personallisten.

Vis link til gjestebok (kortleser)
Direkte kobling til gjestebok (tilleggsmodul) i innloggingsbildet
Vis link til sentralbordassistent
Direkte kobling til sentralbordassistenten i innloggingsbildet
Vis link til ansattliste
Direkte kobling til ansattlisten i innloggingsbildet
Vis link til evakueringsliste
Direkte kobling til evakueringslisten i innloggingsbildet

Tekster

Dersom du ønsker egendefinerte bilder på utskrift eller tekster fra Tidsbanken kan du legge det inn med denne funksjonen.

Du velger enkelt å legge til en ny tekst og hvor den teksten skal være i nedtrekksmenyen til venstre. Densom du ønsker å slette en bestemt tekst kan du marker "slett" og trykke "lagre".

IP-konfigurasjon

Med IP-konfigurasjon kan du som administrator bestemme hvor de ansatte kan stemple og ikke. Du kan også si at det skal nektes stempling for visse ansatte/avdelinger på bestemte IP-adresser.

Mer om selve IP-konfigurasjonen kan du lese om her:

Legg til IP-restriksjoner

SMS

I Tidsbanken er det mulig å sende ut SMS til ansatte og avdelinger. På denne fanen kan du også definere hvilke ansatte som skal kunne sende ut SMS fra Tidsbanken.

Du kan lese mer om SMS i Tidsbanken her:

Slik bruker du SMS-tjenesten i Tidsbanken

Øvrige faner

Disse fanene anbefaler vi å kontakte Tidsbanken Support om man vil gjøre endringer:

- Hendelseslogg

- Autonummerering

- Prosjektmodul

- Begreper

- Klokke

- Lokal

Tidsbanken Support er åpen alle hverdager kl. 08:00 - 16:00

Telefon: 55 27 37 00

Epost: support@tidsbanken.no

Dersom du ønsker at vi utfører endringer for deg må endringene sendes til oss skriftlig på epost.

Er du nysgjerrig på hvordan Tidsbanken kan hjelpe din bedrift?

Ta kontakt med oss i dag for å høre hvordan vi kan hjelpe deg

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er