hjemmekontor-02

Stortinget har vedtatt flere tiltakspakker for å redusere den økonomiske belastningen som norsk næringsliv nå opplever under korona-krisen. Mange selvstendig næringsdrivende og frilansere kan risikerer å gå glipp av ulike støtteordninger pga. manglende kontroll og timeføring.

Vi har allerede hjulpet flere 100 bedrifter med å føre arbeidstiden riktig nå i disse kaotiske tidene slik at de enkelt kan søke om refusjon for de ulike tiltakspakkene stortinget har vedtatt. For Selvstendig næringsdrivende er det to punkt som er viktig å bemerke seg.


Her er de viktigste punktene:


 Omsorgsdager

Registrere omsorgsdagene i Tidsbanken, slik at du enkelt kan søke om refusjon helt tilbake til 16. mars for omsorgsdager etter 4 dag.


  Ekstraordinært fravær

Selvstendig næringsdrivende og frilansere får sykepenger etter dag tre av fraværet med samme dekningsgrad som etter gjeldende regler. Du er nødt til å skaffe deg egne arbeidstyper for blant annet ekstraordinært fravær, slik at du enkelt kan hente ut denne informasjonen når du skal søke om refusjon fra Nav.
Ta kontakt så hjelper vi degStortinget har vedtatt at selvstendig næringsdrivende skal få utbetalt omsorgspenger etter dag 4, med samme dekningsgrad som sykepenger for selvstendig næringsdrivende.  

Stortinget vedtok 20.03.20 å doble antall omsorgsdager, dette gjelder frem til 31.12.20, og er altså en midlertidig ordning for dette året.  


MERK! Det er foreløpig ikke mulig å søke om sykepenger fra fjerde dag. Denne muligheten vil komme når IT-løsningen til NAV er på plass. Den får da tilbakevirkende kraft fra 16. mars, som er datoen Stortinget har satt. Derfor er det ekstra viktig å få plass en egen arbeidstype for dette nå, slik at dere får oversikt og kontroll.  


I påvente av at NAV får på plass en teknisk løsning for denne ordningen, arbeider regjeringen med en kortsiktig ordning der selvstendig næringsdrivende og frilansere skal kunne få inntektssikring fra den kommunale delen av NAV-kontoret.
Permittering

Selvstendig næringsdrivende og enkeltmannsforetak har ikke mulighet til å permittere seg selv. Derfor er det heller ikke nødvendig med en egen arbeidstype for dette i Tidsbanken.

Det er dog politisk enighet på Stortinget om midlertidig å sikre inntekter til selvstendig næringsdrivende som nå mister hele eller deler av inntektsgrunnlaget sitt som en følge av koronaviruset.  

Selvstendig næringsdrivende skal få en inntektssikring tilsvarende 80 prosent av gjennomsnittet av de siste tre års inntekter begrenset oppad til 6G. Kompensasjonen dekkes fra og med 17. dag etter at inntektsbortfallet inntraff. En ordning som vil være midlertidig.


La oss hjelpe deg

Ikke gå glipp av tiltakspenger, la våre rådgivere hjelpe deg å påse at du har får det du har rett på. 

Kontakt våre rådgivere enten via chat (nede i høyre hjørnet) eller ved å sende en e-post til support@tidsbanken.no.


Kalkulator

Se hvor mye du kan spare på omsorgsdager

Se også

Ekstraordinært fravær

Registrer permittering i timelisten

Rapportering i forbindelse med permittering

Kom i gang med hjemmekontor

Karantene

Er du nysgjerrig på hvordan Tidsbanken kan hjelpe din bedrift?

Ta kontakt med oss i dag for å høre hvordan vi kan hjelpe deg

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00