Denne artikkelen forklarer hvordan man setter opp spørsmål ved mertid.


Spørsmål ved mertid - Oppsett


Denne funksjonaliteten aktiveres og konfigureres i ansattgruppene, dette betyr at det vil gjelde for samtlige ansatte som tilhører den/de ansattgruppene hvor dette blir aktivert.


1. Gå til ansattgruppen du ønsker å aktivere spørsmål ved mertid for.


2. Gå til fanen Mertid. Under Beregn overtid velger du Spørsmål. Videre må du ta stilling til hva overtiden skal beregnes etter og evt. tilpasse knappene.

Eks. dersom ansattgruppen ikke har tidskonto kan Plusstid skjules. 


3. Knappene for mertid har sammenheng med kolonnene som ligger i arbeidstypetildelingen

Overtid = OT1/OT2, Plusstid = K1/K2. 

Hvorvidt det er OT1 / K1 eller OT2 / K2 lønnsarten som blir valgt, styres av overtidsreglene - i enkelte tilfeller vil deler av mertiden bli ført mot OT1 / K1 mens resten føres mot OT2 / K2 (avhengig av hvilket overtidsoppsett man har).4. Når spørsmål ved mertid er aktivert kan det se slik ut for de ansatte når de stempler ut:Har du ikke Tidsbanken?

Abonner på vårt nyhetsbrev for gode råd og tips til hvordan få en mer lønnsom bedrift

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00