Utfordringer

Vi vet at egenmeldt sykefravær gir store utgifter rundt i norske bedrifter. Dette er utgifter som ofte kan reduseres kraftig gjennom enkle grep. For at vi skal kunne ta disse grepene er det nødvendig med kunnskap om fraværet, både mengde, og når fraværet finner sted. Finnes det mønstre i fraværet? Er det enkeltansatte som er mye borte? Betales det ut for flere dager enn loven sier? osv. Det kan være utfordrende å ha oversikten over dette i en travel hverdag.

I Tidsbanken har du et verktøy som hjelper deg å følge opp egenmeldingsfraværet på en oversiktlig og enkel måte. Du får de informasjonene du trenger for å vurdere om det bør settes inn tiltak.


Først et eksempel: 

I en bedrift var sykefraværet «normalt» fire ukedager, mens det på onsdagene var markert høyere enn de fire andre dagene. 

I Tidsbankens egenmeldingsrapport fremkom dette mønsteret tydeligere og tydeligere jo flere egenmeldingsdager som ble registrert inn. 

Da ledelsen ble klar over dette, satte de seg som mål å finne årsaken til at fraværet var unormalt høyt denne ukedagen. Etter å ha hentet inn informasjon om dette, ble de klar over at det var en helt konkret faktor på arbeidsplassen som førte til at ansatte kviet seg for å gå på jobb denne dagen. 

Denne erkjennelsen førte til at bedriftens rutiner på det aktuelle området ble endret, slik at faktoren som de ansatte kjente på, ikke lenger var tilstede. De satte altså inn tiltak som førte til et bedre arbeidsmiljø for de ansatte på onsdagene. 

Resultatet var at egenmeldt sykefravær gikk ned til bedriftens normalnivå, og at bedriften både reduserte sine utgifter og fikk øket antall arbeidstimer. Bedriften har i dag et normalt lavt egenmeldingsfravær. 


Tidsbanken gir deg oversikten: 

I eksempelet over var det ukedagsoversikten som førte til at bedriften ble klar over at de hadde et konkret problem. Denne oversikten ser slik ut, og angir egenmeldingsdager pr. ukedag:

Dersom det er ansatte som har stort fravær, bør dette fanges opp, slik at det kan settes inn tiltak der dette er mulig. I Tidsbankens egenmeldingsrapport har du en god oversikt som raskt gir deg totalbilde og detaljer over egenmeldinger. Ofte er det å sette fokus på høye fraværstall nok til at fraværet går ned. Kanskje kan det tilrettelegges for ansatte med spesielle utfordringer, slik at de ikke trenger å nytte egenmeldinger i samme grad. Det er ofte små grep som skal til for å få store endringer.

Lover og regler:

Betaler du ut for mange egenmeldingsdager for dine ansatte? I mange bedrifter mangler det en oversikt over antall egenmeldingsdager og antall egenmeldingstilfeller de ansatte har tatt, og det betales derfor for mye ut for egenmeldingsdager hvert år. Bedriften oppdager ikke dette på grunn av manglende systemer. Tidsbanken gir deg både systemet og god oversikt!

I følge lovverket har ansatte krav på inntil 4 egenmeldingstilfeller, og inntil 3 dager pr. tilfelle pr. 12 mnd.  Les mer om egenmelding her!

Konklusjon:

Det er mye penger å spare, og effektivitet å vinne på å redusere sykefraværet. Det er ofte bare små justeringer eller tilrettelegginger som skal til for at vi opplever store endringer her. Tidsbanken har i egenmeldingsrapporten et svært godt verktøy for å følge opp egenmeldinger.

Se her for å komme i gang med egenmeldingsrapporten!

Er du nysgjerrig på hvordan Tidsbanken kan hjelpe din bedrift?

Ta kontakt med oss i dag for å høre hvordan vi kan hjelpe deg

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00