OPAT betyr Omsetning per arbeidstime og er et måltall som kan brukes for å se hvor mye man i snitt har i omsetning per arbeidstime som arbeides.

Dette tallet viser deg omsetningen i bedriften fordelt på det totale antall arbeidstimer. For mange virksomheter er dette et svært nyttig måltall for å måle lønnsomhet i virksomheten. I motsetning til lønnskostnadsprosent så vil ikke omsetning per time bli påvirket av sykefravær, og blir derfor av mange ledere regnet som et bedre måltall enn lønnskostnadsprosent.


For å få dette inn i Tidsbanken må dere registrere faktisk omsetning og at timene de ansatte har jobbet er registrert i timelisten.


Slik registrerer de ansatte omsetning:

Her kan ansatte enkelt registrere den daglige omsetningen for sin avdeling, slik at Tidsbanken automatisk regner ut OPAT for deg.
De ser også faktisk omsetning for en tid tilbake samt budsjettert omsetning for sin egen avdeling.

Dashboard:

Her kan du som leder følge med på nøkkeltallet OPAT over en tid, som du selv velger. Feks kan du se OPAT for hele måneden, eller per dag, alt etter eget ønske.
Du vil enklere se hvor nøkkeltallet gjenspeiler seg mot bemanningen. Feks, er det høy OPAT en dag, så kan det være at omsetning hadde vært enda høyere dersom du hadde planlagt flere folk på jobb den dagen.
Vaktliste:Eksempel:

Blomsterbutikken har tirsdag en total omsetning på 85 400 og denne dagen har både Kari, Per og Turid vært på jobb. Til sammen har disse tre ansatte arbeidet 21 timer denne dagen. OPAT tallet for tirsdag blir dermed 85 400 NOK / 21 timer = ≈ 4067 NOK


Er du nysgjerrig på hvordan Tidsbanken kan hjelpe din bedrift?

Ta kontakt med oss i dag for å høre hvordan vi kan hjelpe deg

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00