Fra tid til annen kan man ha behov for å endre pauseinnstillingene for en gitt arbeidstype. En arbeidstype er knyttet opp mot et arbeidstidsparameter. Og det er her i arbeidstidsparameteret vi bl.a. finner innstillingene vedrørende pause/lunsjtrekk.


Et enkelt arbeidstidsparameter kan brukes på tvers mellom ansattgrupper og på flere/alle arbeidstyper

Dersom du ikke vil at denne endringen skal ha noe innvirkning utover en bestemt ansattgruppe/arbeidstype kan du opprette nytt arbeidstidsparameter og gjøre endringen på det nye parameteret.

 

Fremgangsmåte: 

Før du går i gang med dette. Husk at det er fint mulig å overstyre pausetrekket på en enkelt vakt/turnus hvis det er enkeltpersoner det er snakk om. Se mer om dette her.

For å kunne endre pausetrekk må du navigere deg inn i kartotekmenen. Dette gjør du ved å trykke på skiftenøkkelen nede i høyre hjørne, deretter trykker du på kartoteker og arbeidstidsparametre og velger det parameteret der du ønsker å endre dette. 

Dersom du er usikker på hvilket parameter som tilhører den arbeidstypen du vil endre pause på, så kan du se sammenknytningen mellom arbeidstype/arbeidstidsparameter i Arbeidstypetildelingen. Ofte har arbeidstypen og arbeidstidsparameteret likt navn og/eller nummer.


Du har to ulike valg når det gjelder pausetrekk. Du kan velge å trekke pause et bestemt klokkeslett i vakten til de ansatte, eller du kan velge at pausen skal bli trukket midt i vakten.

Trekk fra pauser

Du må så velge fanen pauser. Da vil du ha to valg, du vil ha mulighet til å legge inn faste klokkeslett hvor de ansatte skal ha pause. Dette gjør du ved å velge trekk fra pauser og deretter legge inn tidspunktene til pausen. 


Midt i vakt

Du har også mulighet til å velge midt i vakt. Dette er et godt alternativ dersom du ikke kjenner til de faktiske klokkeslettene, eller hvis tidene kan være svært variabel. Her brukes det ikke klokkeslett men et timeantall. Pausen vil dra trekkes midt i den oppsatte vakten, så lenge den er lengre enn et gitt timeantall. Du må da legge inn minimum antall timer, det vanligste her er 5,5 timer. Du må også legge inn pausetrekk, det vanligste her er 0,5 timer.  

 

Husk å lagre!  

Eventuelle endringer har ikke tilbakevirkende effekt i timelisten eller vaktlisten.

Tilbake til oppsettveiviseren!

 

 


Er du nysgjerrig på hvordan Tidsbanken kan hjelpe din bedrift?

Ta kontakt med oss i dag for å høre hvordan vi kan hjelpe deg

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00