Denne artikkelen vil først vise hvordan ansatte får lesetilgang til Kvalitetsmanualen. Deretter viser den hvordan det er mulig å avgrense lesetilgang for spesifikke dokumenter.


1. Gi ansatte lesetilgang til kvalitetsmanualen

Ansatte trenger et meny-punkt til Kvalitetsmanualen for å kunne lese dokumenter. Dette meny-punktet blir da synlig på den ansatte sin hjem-meny. 

Den ansatte vil få et blått varsel om de har obligatoriske dokumenter de ikke har lest. 


1.1 Gi meny-punkt for én ansatt

Først må du gå inn på riktig ansatt i ansattlistenTrykk deretter på fanen Menyer. I nedtrekksmenyen finner du Kvalitetsmanualen. Når denne er valgt, trykker du på Legg til. Når menypunktet er lagt til, huker du av for Hjem-meny. 




1.2 Gi meny-punkt for en hel ansattgruppe

Gå inn i ansattgruppen og trykk på fanen Menyer. Trykk deretter på fanen Menyer. I nedtrekksmenyen finner du Kvalitetsmanualen. Når denne er valgt, trykker du på Legg til. Når menypunktet er lagt til, huker du av for Hjem-meny. Menypunktet vil nå være tilgjengelig i hjem-menyen for alle i den ansattgruppen.




For Avdelingsledere så kan det med fordel også legges til på Toppmeny. Da er den tilgjengelig sammen med resten av funksjonene i den menyen. 




2. Avgrense tilgang til spesifikke dokumenter


I noen tilfeller er det ønskelig å avgrense lesetilgangen til spesifikke dokumenter. Det er mulig å avgrense tilgang til et utvalg avdelinger, ansatte eller ressurstyper.




2.1 Velg ønsket dokument i kvalitetsmanualen


Gå først inn i kvalitetsmanualen og velg dokumentet du ønsker å avgrense tilgangen på. Trykk på redigeringssymbolet.




2.2 Innstillinger

Når du er inne i ønsket dokument så trykker du på tannhjulet.




2.3 Tilgangsstyring

Her kan du gi ønsket ansatt eller avdeling tilgang til valgt dokument. Du kan også sette det ut i fra tilgangsnivå i Tidsbanken. 



Gi ansatt tilgang til Tidsbanken på mobilen så har de alltid tilgang til Kvalitetsmanualen.

Etter at den ansatte har fått menypunktet for kvalitetsmanualen i sin hjem-meny, kan du også sende en lenke til de ansatte, slik at de får tilgang til kvalitetsmanualen fra sin egen pc eller mobil. Husk at det ikke betyr at de kan stemple fra mobilen! 

Les her hvordan du gjør det.



Er du nysgjerrig på hvordan Tidsbanken kan hjelpe din bedrift?

Ta kontakt med oss i dag for å høre hvordan vi kan hjelpe deg

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00