Hva er forskjellen på et dokument og en lenke?




1. Dokument


Følgende video gir en kjapp gjennomgang av opprettelsen av dokument i Kvalitetsmanualen. 




1.1 Opprett nytt dokument


Du trykker på + tegnet for å opprette et nytt dokument. Du kan opprette dokument direkte under Bok, Hovedemne og Delemne



1.2 Rediger dokument


Du føres nå videre til en side hvor du kan redigere dokumentet. Her fyller du inn dokumentets Tittel, eventuell Ingress og Brødtekst.


Som i lignende tekstredigeringsprogram, så har du også mulighet til å legge inn bilde, lenker, video og tabeller.




1.2.1 Publiser dokumentet

Først når du har Lagret dokumentet så får du muligheten til å Publisere. Dokumentet vil ikke være synlig for andre ansatte før dokumentet er publisert. På den måten står du fritt til å kladde og refinere på forhånd.




1.2.1 Slette dokument

Et dokument kan når som helst slettes ved å trykke på tannhjulsymbolet i øverste høyre hjørne. Du vil bli bedt om å bekrefte en ekstra gang i tilfelle du har trykket feil.




1.2.3 Lesebekreftelse

Under redigeringsvinduet kan man huke av for Lesebekreftelse. 



Lesebekreftelse innebærer at den ansatte kan godkjenne at de har lest og bekreftet dokumentet. Ansatte vil få varsel om at det eksisterer obligatoriske dokument i sin Hjem-meny og inne i selve Kvalitetsmanualen. 



Dette bruker man gjerne på spesielt viktige dokumenter og krever en bekreftelse fra hver enkelt ansatt som har dokumentet tilgjengelig. Du kan til enhver tid sjekke hvem som har lest og bekreftet dokumentet ved å trykke på Lesestatus.




1.2.4 Innstillinger

Oppe i høyre hjørne finner du et tannhjulssymbol. Dette henter frem dokumentets Innstillinger.



Koblinger lar deg endre hvor i deres struktur dokumentet skal befinne seg.

Navigering lar deg sette opp en bestemt rekkefølge dokumenter skal leses i. Her setter du forrige og neste dokument/lenke. 

Tilgangsstyring lar deg bestemme hvem dokumentet skal være tilgjengelig for. Dette kan tildeles enkeltpersoner eller grupper.


Hvis din bedrift bruker Tidsbanken Sjekklister så kan dokumentet knyttes opp mot et gjøremål. 




1.2.4 Eksterne filer


Du kan også laste opp egne filer som vedlegg i dokumentet. Dette hentes fra en tilknyttet Dropbox-konto. Hvis du har en konto fra før, så vil du få et forslag om dette under knappen Eksterne filer. 

Du kan lese mer om hvordan koble Dropbox mot Tidsbanken her 


 


2. Lenker


På samme måte som du oppretter et dokument, så kan du også opprette lenker til eksterne nettsider. Dette gir ansatte muligheten for å lese, samt navigere inne på valgte nettside, via Kvalitetsmanualen. Du kan også lenke til PDF-dokument på nett direkte, uten å måtte laste dem ned. 


2.1 Hvordan opprette en ny lenke





For å opprette en ny lenke, så trykker du på +-tegnet. Du kan opprette lenker direkte under Bok, Hovedemne og Delemne



2.2 Rediger lenken

Du blir da tatt videre til et redigeringsvindu. Her setter du først inn Tittel, eventuelt Ingress. Under Lenke kan du skrive inn adressen til en nettside eller et PDF-dokument. 

 


2.2.1 PDF

PDF-dokumenter må åpnes i nettleseren. I dette eksempelet har vi hentet Arbeidsmiljøloven. Du høyreklikker på nettadressen og velger Kopiér. 



Tilbake i Kvalitetsmanualen limer du inn lenken.



For at systemet skal kunne lese dokumentet korrekt, så må lenkeadressen slutte på ?.pdf. 

Hvis dette mangler, skriver du dette inn på slutten av lenken. Trykk Lagre og deretter Publiser.



PDF'en er nå tilgjengelig i dokumentet. 







Er du nysgjerrig på hvordan Tidsbanken kan hjelpe din bedrift?

Ta kontakt med oss i dag for å høre hvordan vi kan hjelpe deg

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00