Kort fortalt så har vi i det siste opplevd problemer med skyløsningen som vi benytter. Dette har du kanskje merket som treghet om morgen og ettermiddag. Spesielt har du kanskje merket det om morgenen fra kl. 07:00 til 09:00 og ettermiddag fra 15:00 til 17:00. Vi vet det, vi beklager det og vi jobber med å løse det. Vi er i dialog med vår leverandør Microsoft, og jobber aktivt med dem for å løse problemet. Rettetid er foreløpig ukjent, men vi jobber på spreng for å løse dette så raskt som mulig. 


Grundigere forklart: Programvaren Tidsbanken driftes på skybaserte servere levert av Microsoft Azure. Dette er en anerkjent, global serverleverandør.


Når du bruker Tidsbanken, er det mange datamaskiner "i skyen" som jobber sammen for å få gjennomført de oppgavene du, og alle andre samtidige brukere ønsker å få utført. 

Hvor mange datamaskiner som jobber samtidig, og hvilke datamaskiner dette er, er det i hovedsak Microsoft Azure som styrer. Det er slik det er med skytjenester. Det er imidlertid mulighet for å skalere opp antall maskiner når det er behov for det, og skalere ned igjen når behovet er mindre. 

Det er eksempelvis behov for mange datamaskiner om morgenen og ettermiddagen, og da spesielt i tidsrommene 07-09 og 15-17. Dette på grunn av at mange starter og slutter på arbeid på denne tiden. Midt på dagen er behovet for datamaskiner mindre. 

Basert på slike trender og kontinuerlig overvåking av ressursbruk, så vil vår skyleverandør Microsoft automatisk gi oss flere datamaskiner når vi har behov for det, og disse er da klar for å hjelpe til i løpet av sekunder. 

Så selv om vi kaller det skyen, så er det egentlig til syvende og sist datamaskiner og servere, akkurat slik vi kjenner det fra andre steder. Forskjellen er i stor grad at vi ikke trenger å eie dem hele tiden. 


Egentlig leier vi bare inn rett antall datamaskiner og servere til rett tid, og når ikke vi leier dem fra Microsoft, så leier noen andre dem. Dette kan være banken din, tv-selskapet ditt, favoritt nettavisen din eller noen helt andre.


Årsaken til at vi kommer med denne informasjonen er både for å gi litt innsikt i hvordan Tidsbanken fungerer, men også for gi informasjon om problemene som har oppstått de siste dagene, og som også var et problem ved flere anledninger på senhøsten i fjor.


Med tanke på at skyen egentlig bare består av mange datamaskiner som samarbeider, så er det også naturlig å tenke seg at enkelte av disse datamaskinene ikke alltid er like god som de burde, på bakgrunn av en feil med dem.

Mye av den tregheten og bruddene dere har opplevd den siste tiden skyldes dessverre en eller flere datamaskiner som ikke har vært den beste utgaven av seg selv. 

Når bruken av Tidsbanken går opp, og flere brukere skal stemple seg inn merker Microsoft dette, og tildeler oss flere og flere datamaskiner som skal få unna "køen". 


Den siste tiden har dessverre enkelte av disse maskinene vi har fått tildelt vært dårlige, de har rett og sett ikke fungert. Akkurat som når din PC plutselig bare henger seg opp, får blå skjerm eller bare slår seg av uten at du ba den om det. Flere slike datamaskiner har vi dessverre fått utdelt den siste tiden. 

Selvfølgelig finnes de, for med så enormt mange tusen datamaskiner som Microsoft har, så er det klart at en andel til enhver tid er litt dårlig - det er bare veldig uheldig at vi har blitt utsatt for flere av dem samtidig over flere dager. Konsekvensene av dette er at Tidsbanken blir tregere å bruke for mange av brukerne. 


Hva er veien videre?

Vi har har over en lengre periode vært i dialog med Microsoft for å få eliminert disse maskinene som skaper problemet, i tillegg har vi egen overvåking av disse problemmaskinene. Hvis vi ser at vi blir tildelt noen av de kjente problemmaskinene så slår vi dem av så kjapt vi klarer, slik at vi blir tildelt en ny maskin - forhåpentligvis en knallgod en 😁 Vi er veldig nær å ha løst dette problemet for godt, slik at vi slipper å ha manuell overvåking og brukerne ikke skal bli skadelidende av dårlig maskinvare. 

I tillegg til samarbeidet med Microsoft jobber vi svært målrettet hver eneste dag med forbedring av vår egen programvare. Vi ruller ut oppdateringer hver eneste dag, i løpet av de neste to ukene vil det komme flere oppdateringer som vil optimalisere hastigheten betydelig ved både stempling og bruk av timelistene.


Vi gleder oss til et spennende år med mange nyheter fra Tidsbanken - vi har mye i gjære og mye mer vi ønsker å utrette. 


Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00