Denne artikkelen forklarer hva en ansattgruppe er.


Hva er en ansattgruppe?


I Tidsbanken deler man de ansatte inn i Ansattgrupper. En gruppe fremstår som en mal for egenskaper (som arbeidstid, overtid, tidskonto osv) som er lik for dem som er i samme gruppe. Her defineres også hvordan systemer fremstår for den enkelte bruker (stempling på prosjekt, aktivitet, stempling osv.)

I sin enkleste form vil dette si at man deler inn de ansatte i fastlønnet og timelønnet. Men det er andre momenter som kan skille de ansatte:

Det kan være at noen ansatte har krav på ulike typer tillegg, mens andre ikke har det. Det kan være variasjoner i antall arbeidstimer pr. dag, noen har gjerne krav på overtid, mens andre ikke skal ha overtid. Det kan være at det benyttes andre lønnsarter for en ansatt enn hva de andre skal ha.

Variasjoner i hvordan arbeidstiden beregnes er det som vanligvis ligger til grunn for hvordan man grupperer ansatte. I teorien kan man konfigurere hver ansatt for seg, men man må da opprette en gruppe (et oppsett) for hver enkelt ansatt. I praksis vil man vanligvis finne så mange fellesnevnere mellom de ansatte at man bare vil trenge noen få grupper. En gruppe vil si at man lager en mal som styrer innstillingene for alle ansatte som er tilknyttet den aktuelle gruppen.

 

Tilbake til oppsettveiviseren!

 

 

Er du nysgjerrig på hvordan Tidsbanken kan hjelpe din bedrift?

Ta kontakt med oss i dag for å høre hvordan vi kan hjelpe deg

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00