Vi opplever at flere av våre kunder ønsker å føre tid på ulike arbeidstyper for å skaffe seg oversikt i en annerledes arbeidshverdag. Kostnadskontroll i forbindelse med coronaviruset er viktig, og det er helt avgjørende at du handler nå.

Her er noen av de arbeidstypene som kundene våre ønsker å få en oversikt og kontroll over:

1. Permittering

Er du blitt tvunget til å permittere ansatte er det viktig å registrere dette i Timelistene slik at du ikke betaler ut for mye permitteringspenger i denne sårbare tiden. Vi anbefaler å skille mellom permittert i arbeidsgiverperioden og permittert uten lønn.

2. Ekstraordinært sykefravær

Opplever din bedrift ekstraordinært fravær under Corona-krisen? I Tidsbanken er det enkelt å registrere og rapportere ekstraordinært fravær fortløpende slik at dere har kontroll på lønnskostnader, fraværsprosent og bemanning.

Samtlige partier ble mandag 17. mars enige om en krisepakke for næringslivet. Dette innebærer nye regler i forbindelse med utbetaling av sykepenger om man har ansatte som er koronasmittet, eller i karantene. Derfor er det ekstra viktig å få dokumentert dette.

3. Internopplæring

Blant tiltakene som staten kommer med i krisepakkene til næringslivet er forsterket støtte til kompetanseheving og bedriftsintern opplæring i bedrifter som rammes av virusutbruddet. Før tid på en egen arbeidstype for dette slik at dere enkelt kan dokumentere forbruke av tid til internopplæring som nå blir anbefalt av regjeringen.

4. Dødtid/uproduktiv tid?

I forbindelse med virusutbruddet har vi selv fått kjenne på økt dødtid for våre ansatte. Avtaler avlyses, og næringslivet har satt på håndbrekket. Nå er det viktigere enn noen gang å få dokumentert denne tiden. Hvor mye dødtid er det for ansatte på hjemmekontor, og hva er det som er kostnadseffektivt fremover? Er det på tide å starte å permittere, om det ikke lenger er nok jobb for de ansatte?

Flere av kundene våre ønsker å få kontroll over dette i den situasjonen vi nå befinner oss i.

5. Omsorgsdager

Nye regler for omsorgspenger er også blitt vedtatt i stortinget. Blant annet innebærer dette at perioden for omsorgspenger dobles fra 10 til 20 dager. Arbeidsgiver betaler nå de tre første dagene, deretter vil staten ta over regningen. Det innebærer at du som arbeidsgiver er nødt til å kunne dokumentere dette riktig slik at du ikke betaler for mye, eller dokumentere for krav om eventuell tilbakebetaling.  


Vi i Tidsbanken har alltid ment at det å dele opp og måle arbeidstiden er nødvendig skal man kunne forbedre virksomheten sin. Dette var grunntanken når selskapet ble stiftet for 20 år siden.

I disse dager er dette spesielt viktig, og kan komme til å bli helt essensielt for mange bedrifter fremover.

NHO kom med sjokktall i ny undersøkelse som kunne melde om at 8 av 10 bedrifter nå vurderer å permittere sine ansatte. Da er det viktig at man har kunnskap og måltall for å ta slike kostnadsbesparende tiltak.  

Samtidig har stortinget allerede vedtatt en redningspakke for næringslivet som innebærer nye regler rundt arbeidstid. Regjeringen varsler flere tiltak fremover, og man er nødt å få kontroll på timelisten til de ansatte nå med en gang.

Prosjektstempling

I Tidsbanken kan du enkelt føre tid mot prosjekter med bruk av prosjektmodulen for å fange hvor arbeidstiden havner. Ved enkel timeføring mot prosjekter i Tidsbanken kan du skaffe deg den dokumentasjonen du trenger for en mer effektiv og riktig ressurs-styring av dine prosjekter.  

Hvor brukes timene egentlig, og tjener du penger på jobbene? Dokumenter arbeidet dere gjør på en enkel og oversiktlig måte. Da kan du være trygg på at dere fanger alt av ekstraarbeid, og ikke jobber gratis for kunden. Samtidig skaper du trygghet og tillit mot kundene dine ved å dokumentere alle timene dere bruker, noe som er ekstra viktig både for deg og kundene dine i en usikker økonomisk situasjon som vi alle befinner oss i.

Ønsker du at vi skal gjøre jobben for deg?

Vi har for tiden ekstra mange konsulenter som sitter klar for å hjelpe deg med opprettelse av arbeidstyper eller andre endringer i deres system på bakgrunn av Konronakrisen. 

Kontakt våre konsulenter enten via chat (nede i høyre hjørnet) eller ved å sende en e-post til support@tidsbanken.no så får du jobben gjort kjapt og enkelt.  

Er du nysgjerrig på hvordan Tidsbanken kan hjelpe din bedrift?

Ta kontakt med oss i dag for å høre hvordan vi kan hjelpe deg

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00