I forbindelse med Koronaviruset (Corona - COVID-19) opplever vi at våre kunder har behov for hjelp på kveldstid. Våre åpningstider er derfor endret til 08:00 - 23:00 alle dager. Les mer...

Fra og med fredag 13. mars utvider vi åpningstidene våre og bedrer tilgjengeligheten av vår kundeservice på ubestemt tid. 


Vi vil i tiden framover holde vår e-post og chat tjeneste åpen alle dager i uken mellom klokken 08:00 - 23:00.

Telefonen (55 27 37 00) vil betjenes som vanlige i våre ordinære åpningstider som er mandag til fredag 08:00 - 17:00.

I tillegg til utvidet åpningstid har vi også bedret tilgjengeligheten ved at chat funksjonen har flyttet inn i Tidsbanken systemet ditt, som administrator vil du finne et rødt chat symbol nede i høyre hjørnet som lar deg kommunisere direkte med våre konsulenter.  

Kjære kunde

Koronaviruset (Corona - COVID-19) og de tiltakene myndighetene iverksetter berører oss alle. Vi anser det som et viktig samfunnsansvar å bidra til å minimere smittefaren og samtidig finne gode og effektive løsninger som gjør hverdagen så god som overhodet mulig for alle. Alle våre konsulenter har som mange andre i landet forlatt kontorene og trukket hjem på hjemmekontor og alle møter avholdes via digitale verktøy. 

I den pressede situasjonen mange bedrifter i landet nå befinner seg i så tenker vi at kontortid får være kontortid, men nå har vi hjemmekontor og ønsker å strekke oss langt. Som bedriftsleder rekker man ikke alt før middag, da skal du vite at vi er her også etter middag. Vi har god kapasitet på Kundeservice og våre konsulenter er klar for å hjelpe deg hver dag mellom 08:00 og 23:00 - på hverdager når du oss på telefon i kontortiden og utover dette så er vi på chat og e-post alle dager i uken.

Vi har allerede hjulpet mange bedrifter med både enklere og effektiv kommunikasjon til ansatte, oppdaterte og endrede rutiner, samt enkel og effektiv både registrering og rapportering av ekstraordinært fravær og arbeidstid. Trenger du hjelp, råd eller bistand så ikke nøl med å ta kontakt. 

Mvh
Marius Meisterplass Aam
Leder Kundeservice    

Har du ikke Tidsbanken?

Abonner på vårt nyhetsbrev for gode råd og tips til hvordan få en mer lønnsom bedrift


Aktuell informasjon rundt Tidsbanken under Corona-krisen/covid-19

Alle opplever ekstraordinære tilfeller under Corona-krisen. Dette omfatter omsorgsdager, ekstraordinært fravær og permittering, arbeid fra hjemmekontor, pålagt overtid, deling av ny rutiner og mer. Her finner du råd til hvordan du kan bruke Tidsbanken for å holde kontroll over refusjoner fra NAV, lønnskostnader, rapportering og rutiner i din bedrift.
Ikke gå glipp av tiltakspenger fra Regjeringens tiltakspakker Råd rundt Tidsbanken under Corona-krisen/covid-19 Hvor mye kan du spare på omsorgsdager? Best praksis for Omsorgsdager under Corona-krisen/covid-19 Best praksis for Ekstraordinært fravær under Corona-krisen/covid-19

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00