I Tidsbanken er det mulig å importere lengre varelister fra Excel (csv). Dette er en rask metode for å importere flere varer samtidig.

Importer varelister direkte til Tidsbanken


Denne artikkelen er todelt og forklarer hvordan du opprettet en Excel fil med korrekt format, samt hvordan du importere den til Tidsbanken. 


Opprett varelisten i Excel:

Start med å opprette en Excel fil. Du kan velge mellom en tom fil, eller en mal-fil som ligger vedlagt nederst i denne supportartikkelen. Vi anbefaler at du benytter mal-filen for best resultat. 


1. Bruk rett format

For å importere varelisten til Tidsbanken kreves et bestemt oppsett av kolonner. Benytt oppsettet som bildet under illustrerer. Det er nødvendig at filen som importeres har data i 9 kolonnerDet er ingen krav om symbolene som er skrevet som kolonnetittel, men vi anbefaler oppsettet under for å holde oversikt og kontroll over dataene som legges inn. 

Den niende kolonnen, med tittelen Tom(denne kolonnen må være tom), må ha en tittel, men må være tom ellers. 2. Legg inn riktig data:

For at varelisten, med tilhørende informasjon skal importeres riktig, må informasjonen legges riktig i Excel-filen. Det er ikke nødvendig å fylle ut alle kolonnene dersom det ikke er ønskelig. Det eneste kravet er et informasjonen legges på riktig plass, samt at det har rett format.


- Kolonnetittel: Bestemmer hvilke felt i Tidsbanken informasjonen importeres til. Eksempelvis NR er varenummer i Tidsbanken.

- ParentesRefererer til formatet eller begrensning for informasjonen som legges i den kolonnen. Lengde X informerer om maks antall symbol som kan legges i kolonnen. Heltall forteller at tallene som legges i kolonnen må være helttall (og kan dermed ikke inneholde desimaltall). 3. Lagre filen i .csv format

Tilslutt må du lagre filen i .csv format.  Klikk på Fil i venstre hjørne og velg deretter Lagre som. Velg deretter CSV (Semikolondelt)(*.csv) som filformatet til dokumentet. Klikk deretter på Lagre når du har valgt ønsket plassering og navn på til filen.Importer varelisten til Tidsbanken

For å importerer Varelisten til Tidsbanken går du til siden for Rutiner og velger Importere data. 


Velg deretter Standard import av varer i nedtrekksmenyen


Last deretter inn Excel filenInformasjonen fra filen vil nå legges inn i tekstfeltet under. Slett deretter den øverste linjen som kommer over fra filen, markert i blå i bildet under. Dette MÅ gjøres før du importerer. Når linjen er fjernet kan du klikke på Importer.


Du har nå importert varelisten til Varekartoteket.


Varene har også lagt seg i varelisten med oppdatert informasjon. For mer informasjon om varer kan du lese her. 

Er du nysgjerrig på hvordan Tidsbanken kan hjelpe din bedrift?

Ta kontakt med oss i dag for å høre hvordan vi kan hjelpe deg

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00