I noen tilfeller kan det være nødvendig å justere på tidskontoen. Vi anbefaler da å bruke egne arbeidstyper og lønnsarter for formålet så det ikke går utover rapportering av timer og fravær. Her er fremgangsmåte for opprettelse av dette.


1. Gå til kartoteker, arbeidstyper og opprett ny arbeidstype


2. Legg inn navn "Justering av timesaldo pluss", kode og farge. Under fraværsgruppe II må du velge 09 Småfravær, dette for å unngå at timer mot arbeidstypen påvirker fraværsprosenten i fraværsoversikten. Avslutt med å lagre. 
Klikk på tilbake slik at du kan opprette en arbeidstype til.


3. Legg inn navn "Justering av timesaldo minus", kode og farge. Under fraværsgruppe II velg 09 Småfravær. Avslutt med å lagre. Klikk på tilbake for å komme til kartoteket igjen.


4. Gå til lønnsart kartoteket og opprett ny lønnsart.


5. Sett opp lønnsart for justering av tidskonto pluss:

Legg inn navn "Justering av tidskonto pluss", velg timetype Plusstid 1 og timegruppe 200: Tidskonto plusstid. Hak av for utelat fra overtidsgrunnlag og eksportfil. Avslutt med å lagre. Klikk på menyen for å komme tilbake til kartoteket slik at du kan opprette en til lønnsart.

 

6. Sett opp lønnsart for justering av tidskonto minus:

Legg inn navn "Justering av tidskonto minus", velg timetype Minustid og timegruppe 201: Tidskonto minustid. Hak av for utelat fra overtidsgrunnlag og eksportfil. Avslutt med å lagre. Klikk på menyen for å komme tilbake til kartoteket.


7. Når du nå har opprettet disse arbeidstypene og lønnsartene, må du deretter koble de sammen i arbeidstypetildelingen i ansattgruppene som skal ha det tilgjengelig.

Gå til ansattgrupper og klikk deg inn på ansattgruppen du vil legge arbeidstypene tilgjengelig.


8. Gå fanen stempling og arbeidstypetildeling.


9. I bunn av arbeidstypetildelingen klikker du på Legg til arbeidstyper


10. Koble lønnsartene mot arbeidstypene, legg til i alle kolonnene Normaltid til K2. Avslutt med å lagre.


Når arbeidstypene er koblet i arbeidstypetildelingen til alle ansattgruppene som skal ha det tilgjengelig er du mål. Arbeidstypene kan da benyttes for å manuelt justere tidskontoene.Er du nysgjerrig på hvordan Tidsbanken kan hjelpe din bedrift?

Ta kontakt med oss i dag for å høre hvordan vi kan hjelpe deg

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00