Ferie for deltidsansatte


Ferieloven fastlår at alle arbeidstakere skal ha full ferie, som etter ferieloven er 25 virkedager. Uavhengig av hvilken stillingsprosent man har. Det er i grunn ikke spesifisert noe særskilt om ferieavvikling for deltidsansatte.

Men det som er viktig å være oppmerksom på er at ferieloven ikke bare gir rett til å ta ferie på arbeidsdager, men alle virkedager innenfor det antallet uker den ansatte skal ha ferie. Hvis det viser seg at fridager faller innenfor ferien, så regnes disse dagene også som feriedager. 

En uke ferie blir 5 feriedager, uavhengig av hvor mange dager vedkommende skulle ha jobbet denne uken pga. gradert sykemelding, deltidsstilling eller ulønnet permisjon.

 

Eksempel på hvordan en ferieuke på en deltidsansatt kan se ut:

(planlagt man, ons, fre, mens ferien er registrert alle ukedager man-fre)

 

 

Alternativt

Det som også er en utbredt praksis (men som ikke er en del av ferielovens regelverk) er at du legger inn antall tilgjengelig feriedager - som tilsvarer stillingsprosenten. Jobber man eksempelvis 80% stilling så vil dette tilsvare 20 feriedager. Dette kan du legge inn i ansattkortet og dermed kun registrere ferie på de arbeidsdagene som er satt opp på den ansatte.
Dette vil ikke fungere for ansatte som jobber turnus med svært ulike uker.


Eksempel på hvordan en ferieuke på en deltidsansatt kan se ut (med redusert antall feriedager):

(planlagt man, ons, fre, ferien er registrert kun på arbeidsdager (man, ons, fre).

 


 

 

Er du nysgjerrig på hvordan Tidsbanken kan hjelpe din bedrift?

Ta kontakt med oss i dag for å høre hvordan vi kan hjelpe deg

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00