Prosjekter i Tidsbanken kan settes som avsluttet når kunden er fakturert eller arbeidet med prosjektet er ferdig. Det vil gjøre slik at prosjektet forsvinner ut av stemplingsbildet slik at man ikke kan registrere timer på det lenger og listen over de aktive prosjektene holdes ryddig.


Det er to forskjellige måter å gjøre dette på, avhengig av om du vil avslutte èt gitt prosjekt eller flere prosjekt samtidig.

1. Du ønsker å avslutte et gitt prosjekt:

  1. Gå til prosjekter.
  2. Trykk på prosjektlisten.
  3. Velg prosjektet du ønsker å sette avsluttet.


  1. Gå til prosjektdata.
  2. Dersom prosjektet skal fullverdig bli registrert som sluttet haker du av for både startet, ferdig og avsluttet.


2. Du ønsker å avslutte en rekke prosjekter på èn gang.

  1. For å kunne gjøre dette så må du sette opp noen innstillinger først.
  2. Velg kolonne for startet, ferdig og avsluttet.
  3. Trykk lagre.


  1. Gå tilbake til prosjektlisten og sett avsluttet i alle de prosjektene som skal avsluttes.
  2. Lagre endringene når du har satt ønskede prosjekter som avsluttet.


Info  Man kan fremdeles rapportere på avsluttede prosjekter, og man kan også åpne de igjen ved behov.

Er du nysgjerrig på hvordan Tidsbanken kan hjelpe din bedrift?

Ta kontakt med oss i dag for å høre hvordan vi kan hjelpe deg

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00