Potensielle feil som kan oppstå i forbindelse med konfigurering av lønnsintegrasjon mot Mamut

Merk  Har det fungert fint frem til en oppdatering har T-linken mest sannsynlig mistet serveren, klikk her for mer informasjon.

 

  • Feilmedling ved overføring (feil identifikator, feil i avdeling osv).

Dette kan tyde på at lønnskjøringen som er gjort i Tidsbanken ikke er gjort med identifikator. Sørg for at innstillingene i lønnsbehandlingen i Tidsbanken sender identifikator og ikke ansattnummer og at dette faktisk er lagt inn pr. ansatt også.
 

  • En Mamut-fil som ikke er blitt kjørt

Dersom denne meldingen dukker opp så er det mulig at ting ikke fungerer slik de skal.

I de aller fleste tilfellene er det nødvendig å manuelt kjøre en fil som ligger i Mamut sin programmappe. Selve filen heter GBAAPIReg.bat. Programmappen ligger som oftest på programfiler på den maskinen hvor Mamut er installert (C:\Programfiler/Mamut). Denne filen trenger man bare å dobbelttrykke på. Så skal det være gjort. Deretter kan man åpne lønnsintegrasjon på nytt og se om meldingen fremdeles står der.

 

  • Feilmelding når jeg åpner lønnsprogrammet

 

Får du denne feilen når du åpner Mamut lønnsintegrasjon?

Da kan feilen være at en oppdatering har skjedd på enten i Tidsbanken sitt API, eller i Mamut sitt API. Du kan finne løsning på utfordringen her.

Er du nysgjerrig på hvordan Tidsbanken kan hjelpe din bedrift?

Ta kontakt med oss i dag for å høre hvordan vi kan hjelpe deg

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00