Denne artikkelen tar for seg hvordan du registerer avviklede feriedager i Tidsbanken.


Når ansatte benytter seg av sine feriedager så må dette registreres i timelisten for oppretteholde korrekte saldoer hos de ansatte. For å kunne gjøre dette må du inn i timelisten til den ansatte og registrere feriedagene.


Start med å finne frem den ansatte i timelisten. Naviger til riktig uke/måned, klikk på Pluss-tegnet. 


Hvis den ansatte er planlagt på arbeid fra vaktlisten eller turnus, så kan du Fylle ut dagen og velge arbeidstype for Ferie.  

Hvis personen ikke er planlagt, så kan man stemple inn Parameter og så bytte arbeidstype til Ferie når timelinjen kommer frem. 


Stemple inn vakt/fyll ut dagen

Finn dagen som skal registreres med ferie. Klikk på vakt eller fra parameter dersom førstnevnte ikke er tilgjengelig.

Velg deretter riktig arbeidstype fra rullegardinen og lagre.
 



Fyll ut dagen henter arbeidstiden fra det som er planlagt, basert på hva som benyttes. Etter å ha valgt Fyll ut dagen velger du arbeidstypen for Ferie, og Fyll ut.



Serieregistrere

Finn den gitte dagen ferien starter.  Klikk på Pluss-tegnet og velg serieregistrering nederst. Velg deretter til og med dato fra kalenderen. Legg inn arbeidstypen for ferie; Dersom ferie allerede ligger inne som planlagt kan arbeidstype stå på auto. Dersom ferie ikke er planlagt i forkant er man nødt til å velge ferie som arbeidstype i rullegardinen

Klikk til slutt på Registrer (vakter), eller Registrer (parameter) dersom det ikke finnes vakter på den ansatte.

Tidsbanken registrerer ikke ferie på dager uten planlagte vakter.

Kontroller at til og med dato er korrekt. Dersom noe registreres feil må det slettes manuelt.


Oversikt over egne feriedager

Etterhvert som feriedager blir registrert i timelisten vil de blir trukket fra feriekontoen til den ansatte når dagene har passert. Den ansatte har selv oversikt over den kontoen på sin hjem-meny. Husk at de ansatte kan ha Tidsbanken på mobilen; med eller uten mulighet til stempling. Les mer her



Ferie i sykemeldingsperiode

Ansatte kan ta ferie selv om de er i en gradert sykemeldingsperiode, men de tar da en "pause" fra sykemeldingen uten at det blir ny arbeidsgiverperiode. Ferieperioden angis på blankett del D av sykemeldingen. 


Ferie på røde dager

Jmf. Ferielovens §5 regnes ikke røde dager som feriedager. 



Er du nysgjerrig på hvordan Tidsbanken kan hjelpe din bedrift?

Ta kontakt med oss i dag for å høre hvordan vi kan hjelpe deg

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00